OHF Laatujärjestelmän tasolle 1

16.10.2019

Taso1
Taso1

Oulun harrastefutis on noussut Palloliiton laatujärjestelmässä ensimmäiselle tasolle.

Asia varmistui syyskuun arviointitilaisuudessa, missä kävi myös ilmi, että seuraavalle tasolle nouseminen on vain ajankysymys.


 

Palloliiton viisiportainen laatujärjestelmä on luotu kotimaisen jalkapallon tarpeisiin. Järjestelmän tarkoitus on auttaa seuroja oman toimintansa arvioinnissa sekä erityisesti toiminnan kehittämisessä.

Laatujärjestelmässä seuran toimintaa katsotaan kokonaisuutena. Kriteerejä on kolme – urheilutoiminta, seuran johtaminen sekä viestintä ja markkinointi.

Kasvumme pelaajamäärissä on tapahtunut todella nopeasti, ja emme ole pysyneet kasvun mukana seurana. Seurajohto on kuitenkin ottanut asiakseen lähteä kehittämään seuraa isolla kädellä, joka tulee varmasti näkymään paranevana laatuna sekä laadukkaampana arkena pelaajille.

Tavoitteena on seuratoiminnan systemaattinen ja pitkäjänteinen kehittäminen kaikilla osa-alueilla. Myös päätoimisten palkkaaminen on yksi tavoitteistamme, joka on mahdollistanut sisältöön ja urheilutoimintaan panostamisen.

Seura tulee uudistamaan toimintaansa monipuolisesti, mikä tarkoittaa laadukkaampaa arkea sekä pelaajille että joukkueiden toimijoille unohtamatta seuramme toimihenkilöitä.

Oulun Harrastefutikselle laatujärjestelmä on tuonut konkreettisia mittareita ja työkaluja oman toiminnan tarkkailuun. Ensimmäiselle tasolle pääsy on tunnustus tehdystä työstä, mikä on vain vasta alkua. Emme ole kaukana toiselle tasolle pääsystä emmekä tähtiseuran statuksen saavuttamisesta.

- Laatujärjestelmän mukana tulee esimerkiksi tarkka dokumentointi kaikesta toiminnasta, ei vain urheilu- ja valmennustoiminnasta, vaan myös muihin kriteereihin liittyen eli johtamiseen ja viestintään sekä markkinointiin.