Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletty Pohjois-Pohjanmaalla

8.1.2022

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestetyt yleisötilaisuudet. Ulkotiloissa on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu korkeintaan viisi henkilöä.

Koronapandemian torjumiseksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa 9.1.–31.1.2022. Pienet (korkeintaan 5 henkilön) ulkotapahtumat sallitaan, ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Samalla Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty. Sairaalahoidon ylikuormituksen uhka on tällä hetkellä väistynyt. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Tiloissa tulee kuitenkin toimia terveysturvallisesti aiempien määräysten mukaisestiTiedosto avautuu uudessa välilehdessä pdf 547kB .

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui 8.1.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto seuraa tautitilannetta yhdessä alueen viranomaisten kanssa. Tautitilanteen huonontuessa aluehallintovirastolla on valmius tehdä nopeasti uusia sulku- ja rajoituspäätöksiä. Lasten harrastustoimintaa koskevat rajoitustoimet otetaan käyttöön vain, jos se on pandemian torjumisessa välttämätöntä.

Aluehallintovirasto ei valmistele tällä hetkellä etäkouluun siirtymiseen johtavia sulkupäätöksiä.

Lisätietoja

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös 9.1.2022 Pohjois-Pohjanmaan alueelleTiedosto avautuu uudessa välilehdessä pdf 554kB  (avi.fi)

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös 4.1.2022 tilojen käytön edellytyksistäTiedosto avautuu uudessa välilehdessä pdf 547kB (avi.fi).

Usein kysyttyä koronasta avi.fi-sivustolla (avi.fi)

Yhteyshenkilöt

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola, p. 0295 017 573, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

johtaja Maria Siurua, p. 0295 017 500, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi