Seura keskeyttää joukkueiden toiminnan 13.4. saakka

12.3.2020

Tietoa Koronaviruksesta (COVID-19) ja Oulun Harrastefutis ry. toimintaohjeet

 

Oulun Harrastefutiksen kaikki tapahtumat on peruttu toistaiseksi 13.4.2020 saakka. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja tiedotamme heti uusista ohjeista tarpeen niin vaatiessa, mutta toistaiseksi menemme näiden ohjeistusten mukaan seurassamme.

 

Maailmalla on todettu alkuvuonna keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (COVID-19). Suomessa tilannetta seuraa ja arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. THL:n riskinarvio perustuu pitkälti Maailman terveysjärjestön WHO:n ja Euroopan tautikeskuksen ECDC:n tietoihin ja tilannearvioihin. Riskinarviossa huomioidaan se, mitä tällä hetkellä tiedetään viruksesta ja sen leviämisestä.

Oulun Harrastefutiksen valmius koronavirustapausten torjuntaan perustuu viranomaisten sekä palloliiton ohjeistuksiin että suosituksiin. Koronavirustilanteen seuraamiseen, toimenpiteiden koordinointiin ja niistä viestimiseen on päätetty seuran hallituksessa panostaa täydellä teholla. Seura pyrkii tiedottamaan akuutit tiedotteen sekä muutokset samana päivänä ja ei akuutit 3 päivän varoajalla aiheeseen liittyen.


Epidemia-alue

THL tekee riskinarvion päivittäin, ja ajantasaiset tiedot ovat luettavissa THL:n verkkosivuilta.

THL


Matkustaminen

Seuroille ja joukkueille ei suositella tällä hetkellä matkustamista ulkomaille turnauksiin tai peleihin. Tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, että kiellot ja rajoitukset liikkumisen suhteen muuttuvat jopa tunneissa, joten sairastumisen lisäksi on olemassa riski, että rajoituksien suhteen voi joutua tahtomattaan jäämään karanteeniin toiseen maahaan.


Palloliiton juniorimaajoukkueiden matkat ulkomaille harjoitusmaaotteluihin perutaan kevään osalta toistaiseksi. Ensi viikon T17-maajoukkueen kaksoismaaottelu Ruotsia vastaan Eerikkilässä on myös peruttu. Aikataulua voidaan tarkentaa tai muuttaa tilanteen niin vaatiessa.


Juniorimaajoukkueiden virallisten karsintaturnausten (P17, P19, P21, T19) osalta tilannetta seurataan yhteistyössä UEFAn kanssa. Selvityksessä on muun muassa, onko turnauksia mahdollista siirtää.


Aikuisten maajoukkueiden matkojen osalta tilanteen kehittymisen osalta seurataan niin kotimaan kuin kohdemaiden viranomaisten ohjeita.


Palloliiton kotimaan tapahtumien osalta (maaottelut, leirit, muut tapahtumat ja kotimaiset kilpailut) tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti ja päätöksiä tehdään THL:n ja muiden viranomaisten suositusten mukaisesti.

Seuraa myös yleisiä suosituksia ulkoministeriön matkustustiedotteita.

Jos epäilet tartuntaa

Jos epäilet, että olet saanut tartunnan (THL:n sivuilla mainitut yleisimmät oireet ovat kuume, yskä ja hengenahdistus), ole välittömästi puhelimitse yhteydessä työterveyshuoltoon, opiskelijaterveydenhuoltoon, omaan terveyskeskukseen, terveydenhuollon päivystykseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun info-numeroon.

Huolehdi hygieniasta ja vältä kättelyä

Seuraa THL:n päivittyviä ohjeita. Uudelta koronavirukselta voi suojautua samalla tavoin kuin muiltakin hengitystieinfektioiden aiheuttajilta. Huolehdi ensisijaisesti hyvästä käsihygieniasta, yski suojatusti ja vältä kättelyä.

Ohje käsihygieniaan

  • Kädet pestään vähintään töihin tullessa, ennen ruokailua tai tupakointia, wc-käynnin yhteydessä ja kotiin lähtiessä.
  • Kasvoja ei tule koskettaa, jos kädet eivät ole puhtaat.
  • Paras tapa kuivata kädet, on paperipyyhkeiden käyttäminen. Paperipyyhkeet laitetaan poltettavaksi meneviin sekajätteisiin.
  • Jos ei ole käsienpesumahdollisuutta, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta seuraavasti: kämmenelle otetaan reilu ruokalusikallinen huuhdetta, kummankin käden sormenpäät kastetaan huuhteeseen ja huuhde hierotaan käsiin kauttaaltaan ja annetaan kuivua.


Ohje suojattuun yskimiseen ja aivastamiseen

  • Suojaa yskiessä tai aivastaessa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
  • Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Vaikutukset pelaajien harjoitteluun&peleihin

Seura keskeyttää toistaiseksi kaikki tapahtumat seuran toiminnassa maaliskuun loppuun saakka. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja muutoksista ilmoitetaan selkeästi seuramme informaatiokanavissa.


Neuvontanumero

Valtakunnallinen koronaviruksen neuvonta 0295 535 535. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.


Linkkejä

Uutiseen lisätty palloliiton liittohallituksen päätös.

Palloliiton liittohallituksen päätös torstaina 12.3.2020 klo.21:30:

Palloliiton liittohallitus piti torstai-iltana etäkokouksen koronavirusepidemiaan COVID-19 liittyen.

Hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut, miesten Futsal-Liigan, naisten Futsal-Liigan ja miesten Futsal-Ykkösen runkosarjan päätöskierrokset, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna. 

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat, kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset sekä valmentajakoulutukset on toistaiseksi peruttu.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti. 

Päätökset muiden kansallisten pääsarjojen osalta tehdään alkuviikosta. Niistä tiedotetaan mahdollisimman pian. 

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja ohjeistuksia päivitetään tilanteen ja viranomaisohjeiden niin vaatiessa.

Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita osoitteessa

 

MUOKATTU 16.3.2020:

TIEDOTETTA MUOKATTU PÄIVÄMÄÄRÄN OSALTA. 

Alkuperäisessä maaliskuun loppuun saakka, uusi 13.4.2020